14 Mart 2014 Cuma

Mutsuz Aşk Vardır - Kadir Aydemir


 
Yitik Ülke Yayınları’nın kitaplarına ve kitap kapaklarına ayrıca genel politikalarına bayılıyorum. Yeni yazarlara verdikleri destekler, sosyal medyayı kullanımları ve özellikle fuarlarda okuyucuları ile ilişkileri çok güzel. Mutsuz Aşk Vardır kitabı kimisi profesyonel kimisi amatör 133 yazarın öykülerinden oluşuyor. Kitapta birbirinden bağımsız 133 öykü var ve hepsinin içinde kendince depresif bir taraf var. Ancak depresif dediysem bu okurken karalar bağlayacağınız anlamına da gelmiyor. Çünkü insanların âşık olduklarında hissettikleri, mutlulukları, iletişimleri, hüzünleri çok samimi yüreklerden aktarılmış bize. Hikâyelerin hepsi güzeldi ancak tabi ki bir okur olarak, bazılarını diğerlerinden daha çok sevdim… En beğendiklerimi de kenara not aldım, sırayla aktarıyorum…

Bir Şehre Ait Olamamak – Ayşen Aksakal

Sevda Kuşun Kanadında – Barış Çağrı Genç (bu öykünün devamı bir roman olacakmış. Bekliyorum)

Ah Nermin Ah – Barış Güven

Halil’in Bir Tanesi – Canan Akyüz

Sıradan Bir Gün – Cem Hakan Özaslan

Acı Portakal Çiçeği – Çiğdem Eren Kiziroğlu

Yeni Punk – Ece Dorsay

Eğreti Ölüm – Feray Demiray

Gidersem Kızar Mısın? – Gürgen Öz

Atkılı Çocuk – Hamide Tekin (ayrıca kitap kardeşimdir kendisi)

Tapınak – Kara Şapka

Kar Yağmalı – Mine E.

Son Sesleniş – Yeşim Deniş

Arka Kapaktan;

Söyleyin, kim aşkın çaldığı bir şeyi ondan geri alabilmiş?..

Bu kitap aşka dair yaşanmış öykülerden ve özel kurgulardan oluşuyor, ama bu öykülerin normalden bir farkı var: Mutsuz aşk öyküleri bunlar.

Mademki aşk bir insana her şeyi yaptırabiliyor, biz de 133 yazarla bir araya gelip kürekleri aksi istikamete çekmeye karar verdik. Kimi öykü sizi ayrılık denizinde boğacak, kimiyse sonsuz bir aşk acısıyla yüzleştirecek. Mutsuzluk denen şey belki de aşkın asıl kimyasıdır: Ayrılık, kaybediş, hissizlik, unutulmak, ölüm, isyan ve zamana boyun eğiş gizli kitabımızın sayfalarında...

"Mutsuz Aşk Vardır", büyük şair Louis Aragon'un meşhur "Mutlu Aşk Yoktur" şiirine selam vererek aşkın mutsuz bir şey olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Burada anlatılanlar kalbinize ve ruhunuza dokunabilir.

İki insanın ayrılığı, unutmak ve unutulmak üzerine mutsuz bir yolculuğa, Kadir Aydemir'in hazırladığı "Mutsuz Aşk Vardır" kitabına davetlisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder