20 Mart 2015 Cuma

Radde - Barış Çağrı Genç, Cemil Kavukçu


Bir yazarın bütün kitaplarını okuduğumda mutlu oluyorum. Bu kitap ta Barış Çağrı Genç yenisini yazana kadar okuduğum son kitap olacak. İki bölümden oluşan bu kitabın içinde birbirinden güzel öyküler bulunmakta. Cemil Kavukçu’nun hikâyeleri ne kadar muhteşemse Barış Çağrı Genç’in kitapta da yazıldığı üzere bu işin başında olduğuna inanmak zor. Ben daha ilk romanı İçindeyim’i okuduğumda yaptığım yorumda ilk romanı olduğuna inanmak zor demiştim. Barış Çağrı Genç kelimeleri özenle seçiyor ve karamsarlığı çok güzel betimliyor. Umarım yazmaya devam eder. Piyasada o kadar özensiz ve ilk akla gelen cümleyi yazarak kitap yayınlayan insanlar varken bizim diğer kitaplara ve yazarlara özlemimiz her geçen gün artıyor.

Arka Kapaktan;

Altın ocakta kal olur... Haddede şekil alır, kıvama gelir. Haddenin en büyük geçkisinden en küçüğüne yaptığı yolculuk bir "Radde"yledir. Her bir raddede metal ısınır, uzar, incelir fakat daha pekişir. Pekiştikçe incelir, inceldikçe pekişir.

Öykü sanatının başka geçkilerinde bulunan iki öykücü Cemil Kavukçu ve Barış Çağrı Genç... Cemil Kavukçu bu yolun uzun yıllardır yolcusu. Barış Çağrı Genç ise daha ilk geçkilerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder