3 Kasım 2014 Pazartesi

Bazuka - Murat Uyurkulak



Okuduğum ikinci Murat Uyurkulak kitabı Bazuka. Daha önce Har’ı okumuş ve çok beğenmiştim, bu sefer öykülerinden oluşan kitabı Bazuka’yı denemek istedim. Kitapta birbirinden keyifli dokuz öykü var ve hepsi çok ama çok güzel. Her hikâyede başka bir aşkın, yalnızlığın içine giriyorsunuz. Kitabı yaklaşık 1,5 saatte elimden bırakamadan bitirdim. Özetle bittiği için üzüldüğüm kitaplardan birisi oldu.
Arka Kapaktan;
İnsan çocukken bir büyük saadet ülkesinde yaşıyor, sağa sola şuursuzca koşturup neşeyle kişniyor. Sonra büyüyor, büyüdükçe salaklaşıyor, salaklaştıkça unutuyor o mesut diyarı, bir nevi ölüyor. Çocuklukla yaşlılık arasındaki o dönem araf misali; kitabesi ağır mesailerle, küçük hesaplarla, kesif mutsuzluklarla yazılan bir mezar taşının gölgesinde azap gibi boktan hayatlar. Yetişkinler zombilere benziyor..."
2002'de yayımladığımız ilk romanı Tol, Bir İntikam Roman’ının ardından, 2006'da Har, Bir Kıyamet Romanı gelmişti. Murat Uyurkulak bu kez hikâyeleri ile okur karşısına çıkıyor: Tutkular Kitaplığı; Kurtuluş On İki; Kuş Yuvası; Pembe; Aşk, Yalnızlık ve Bazuka; Şarap; Derviş; Kırmızı ve Gülsüm.

1 yorum:

  1. okuyacağım , okuyacağım ama zaman ah zaman :) bir de paranın gözü kör olsun :D

    YanıtlaSil