21 Ekim 2013 Pazartesi

Anlaşma - Jodi Picoult


Okuduğum güzel ve sürükleyici romanlardan birisiydi Anlaşma. Bebekliklerinden beri arkadaş daha sonrasında da sevgili olan iki gençten birisinin intihar kararını gerçeğe dönüştürmesi ve erkeğin katil damgası yemesiyle başlayan bu roman, geçmişte yaşanan olaylar, hatıralar, günlükler ve şimdiki zamanda dava süreci ile süslenmişti.
Kitabı bir film izler gibi okuduğumu ve başından itibaren sonunu hep merak ederek devam ettiğimi söylemeliyim. Keyifli, sizi yormayan, içinde beylik cümleler bulundurmayan ama romantizm ve duygusallığı da yaşatan bir roman olduğunu belirtmeliyim. Aldığınıza ve okuduğunuza pişman olmayacağınızı düşünüyorum.
Arka kapaktan;
“Harte ve Gold aileleri on sekiz yıl boyunca yan yana evlerde yaşadı. Aile pikniklerinden en mahrem sı8rlara kadar her şeyi paylaştılar. Çocukları Chris ve Emily’nin yakınlaşması bu nedenle sürpriz olmadı, hatta arzu edildi. Birbirlerini neredeyse doğdukları günden beri tanıyan, hiç ayrılmayan liseli iki genç, ailelerinin gurur tablosunda el ele gülümsüyordu; ikisi de başarılı, ikisi de popüleri ikisi de pırıl, pırıl. Ama bir gece yarısı çalan telefonla her şey değişti;
Emily başından vurulmuştu, Chris olay yerindeki tek kişiydi ve silahta kendisi için de bir kurşun olduğunu söylüyordu.
İnsan, aile, dostluk, aşk…
Siz olsanız ne yapardınız?


4 yorum:

  1. picault farklı bir yazar , kız kardeşim içnden beri takipteyim kendisin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, ben diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum..

      Sil
  2. merak ettim doğrusu , okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  3. bende sonunu merak ederek okudum hep... tavsiye ederim..

    YanıtlaSil