5 Mayıs 2014 Pazartesi

O Anda - Melike İnci


Melike İnci’nin bu ilk romanı, ben de çıkar çıkmaz okuyanlardan birisi oldum sanırım. İyi ki de okumuşum diyebileceğim kitaplardan birisi oldu çünkü. Yasemin ve Murat karakterlerinin etrafındaki diğer kişilerle birlikte iç içe geçen hayatlar, geçmiş hayatlar öyle güzel kurgulanmıştı ki okurken elimden bırakamadım. Özellikle iki kişi arasındaki ilgi, aşk, tutku, kararsızlık, kaybetme korkusu ve daha nice duygu öyle güzel anlatılmış ki, okurken kalbimin deli gibi çarptığı sayfalar oldu. Kitabın içinde ayrı bir kitaptan bahsedilmesi de çok hoştu. Ben aslında her yazarın yazdıklarıyla bizlere ya da etraflarına kendini anlatma çabalarında olduklarını sadece hayal ürünü şeyler yazmadıklarını düşünmüşümdür. Bu tezim doğrulandı sanırım.  Çünkü Yasemin’de yazdığı romanda Oya karakteri ile Bora’ya yani eşi Murat’a mesaj vermeye çalışıyordu.

Melike İnci’nin olayları sadece kadın gözüyle anlatmamasını erkeklerin  duygularını da çok ince bir şekilde anlatmasına bayıldım. Kısacası bu kitap bir kız kitabı, sadece bir aşk romanı değil… Çok daha farklı, çok daha derin… Ve eminim karakterlerin hissettiklerinde ve düşüncelerinde herkes kendinden bir şeyler bulacaktır.  

Arka Kapaktan;

Bir süre konuşmadan kutuya baktılar. Yasemin aynı Murat gibiydi. Şimdi karşısında oturan Murat olsaydı, aynı şekilde, kutu açılsın mı açılmasın mı, diye saatlerce beklerdi. Selim Yaseminin onayını beklemekten sıkıldı. Kutunun içinde ne olduğunu çok uzun zaman merak etmişti. Pandoranın Kutusu değildi ki bu. Zübeyde Anneden bir kötülük gelmezdi ki.

Selim tam anahtarı eline aldığında, Yasemin elini tutup, "İçimde nedense kötü bir his var," dedi. Nasıl iyi bir his olabilirdi ki? Kocası gitmişti. Romanını bitiremiyordu. Davetsiz bir misafir gelmişti. Selim anahtarı Yaseminin eline bıraktı. Kadehleri doldurup, birini Yasemine uzattı.

"Seni hiçbir şeye zorlamayacağım."

Zübeyde Hanımın eve sakladığı sedef kakmalı kutunun yıllar sonra ortaya çıkmasıyla geçmiş ve bugünün yeniden şekillenmesine hazırlar mıydı?

İlişkilere, aşka, dostluklara, sınırlara, tabulara, ileri atılmalara, geri çekilmelere, dürüstlüğe, ihanete ve en önemlisi kadına dair bir roman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder