8 Aralık 2014 Pazartesi

Fenerbahçe Seyahatnamesi - Alp Eralp


Futbola ilgisi olmayan bir Fenerbahçeli olduğumu belirtmek isterim. Bu kitap Yitik Ülke Yayınevi’nden bana hediye olarak gelen kitaplardandı. İlk başta futboldan çok anlamadığım ve keyif almadığım için okurken sıkılacağımı düşünmüştüm. Ama Alp Eralp’in mizahi kalemi bana tam tersini yaşattı.
Alp Eralp kendi anılarını derlediği bu kitapta bir sezondaki tüm Fenerbahçe maçlarına gitmiş ve bizlere hepsi ile ilgili küçük anekdotlar anlatmakta. Gittiği şehirlerdeki yemeklerden, bilet bulamamasına kadar her türlü detaya sahip olan bu kitap özellikle futboldan benden daha çok anlayan ki sanırım bu “herkes” demek olabilir, okuyuculara büyük keyif verecektir. Bu kitap sadece Fenerbahçeliler için değil futboldan keyif alan herkese göre. Keyifli okumalar...
Arka Kapaktan;
Fenerbahçe'nin peşinde 34 maçın 34'üne de giden Alp Eralp tüm Fenerbahçeliler için muhteşem bir kitap hazırladı. Şampiyonluğa giden yolda "Fenerbahçe Seyahatnamesi"ni, yaşananları, bu değerli anıları heyecanla okuyacak ve unutamayacaksınız!
Bir sezonda 34 maçın 34'üne gidilebilir mi? Evet, çok zor. Deplasmanı var, karı kışı var, kendi iş ve aile hayatınıza bağlı yoğunluk var, hastalık var sağlık var, deplasman yasakları var, bir de verilen cezalar sonucu sadece kadın ve çocuklara açık maçlar var. Alp Eralp Fenerbahçe'nin peşinde, muhteşem bir sezonuna şahitlik ederek birçok şehirde 34 maça gidiyor.
Sahanın dışında yaşananları, Türkiye'nin farklı coğrafyasında gezip gördüğü yerleri, tatmaya doyamadığı lezzetleri ve 30 yıldır gittiği maçlarda biriktirdiği anıları, dostlukları ve son dakikada gelen gollerin tarifsiz heyecanını anlatıyor.
Futbol asla o sezon yaşananlar değil, bir zaman tünelinde gezintidir. Alp Eralp'in gençliğinden, okul yıllarından, iş yaşamından, mahallesinden, İstanbul ve Anadolu'nun her yerindeki stadyumlardan arta kalan içi Fenerbahçe dolu hayat kırıntılarında keyifli bir yolculuk yapıyoruz.
34'te 34 yaparken satırlara düşen 30 senelik bir yol hikâyesi ve Fenerbahçe Seyahatnamesi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder