7 Mart 2014 Cuma

24 Saat Açık Kitapçının Sırrı - Robin Sloan



Mart ayı kitap kardeşliği için seçtiğimiz, sanırım hakkındaki yorumlarından çok adının bizi çağırması sonucu tercih ettiğimiz bir romandı. Kitap ve kitapçılar söz konusu olduğunda heyecanlanıyoruz :) roman, eğlenceli, gizemli ve inanılmaz akıcıydı. Clay adındaki bir adamın ekonomik kriz sonrasında işsiz kalması ve Bay Penumbra’ya ait olan eski bir kitapçıda çalışmaya başlamasıyla, etrafında gizemli şeyler olmasını fark etmesi ve tabi ki bu olaylara kendisini dahil etmesiyle yaşadıkları maceraları anlatıyordu. Kitapta en sevdiğim şey ise eski yani klasik ve yeni teknolojik öğelerin birbirine geçirilmesiydi diyebilirim. Bir yanda elektronik kitap okuyuculardan bahsederken diğer tarafta eski kitap kokularının övülmesi okuyucuyu eğlendirmekteydi. Filmi çekiliyor mu bilmiyorum ama çekilmiyorsa mutlaka birileri bu işe el atmalı. Kitap dünyasında bir Da Vinci Şifresi türünde bir film olabileceğini düşünüyorum.

Arka Kapaktan;

Bu raflarda aradığınızı bulmanıza nasıl yardımcı olabilirim?

Ekonomik kriz yüzünden işinden olan Clay Jannon için her şey bu soruyla başlıyor. Kendini bir anda Bay Penumbra'nın 24 Saat Açık Kitapçısı'nda tezgâhtarlık yaparken bulan Clay, kısa sürede bu dükkânda bir gariplik olduğunu keşfeder. Zaten "24 Saat Açık Kitapçı" ne demek ki? Gecenin bir yarısı garip kitaplara "ihtiyaç" duyan müşterileriyle bu müşterilerin kaydını en küçük ayrıntısına kadar tutan Penumbra bir şeyler saklıyor olmalı. Tüm bu sorulara cevap arayan Clay (birazcık da arkadaşlarının yardımıyla) hayatını değiştirecek bir serüvene atılıyor. Tozlu kitaplarla son teknolojiyi bir araya getiren, bambaşka insanların yollarını kesiştiren bu serüven sonunda herkesi Penumbra'nın kitapçısından çok daha uzaklara götürüyor.

Peki, ya siz? Göründüğünden çok daha büyük bir sırrı çözmeye hazır mısınız?

18 ülkede 15 dile çevrilen sürükleyici bir hikâye.

3 yorum:

  1. ben de ismini sevdim kitabın , okunur bu :)

    YanıtlaSil
  2. Adı da kendi de başarılı bir kitap. Tavsiye olunur.
    Bu yayınevinin yeni bir kitabı var. "Sen kaç ben onları oyalarım" adında, gayet güzel. Sizin naif gözlüğünüzden incelenirse eğlenceli bir yorum çıkacağına eminim.

    Mert Taşkala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı duydum, başka bloglarda da gördüm... okunacaklar listemde.. çok teşekkür ederim Mert bey...

      Sil