8 Mayıs 2015 Cuma

Kırmızı Defter - Paul Auster


Tesadüflere inanan birisi iseniz bu kitabı mutlaka okumalısınız. Yok canım bu kadar da olamaz dediğiniz, sizi şaşırtacak on üç hikayeden oluşan bu kitap Paul Auster’in kendi hayatında tanık olduğu ve yakınlarından duyduğu tesadüf hikayelerini topladığı bir kitap. Okuması çok keyifli ve akıcı bir dile sahip. Bu kitabı okuduktan sonra belki siz de hayatınızda yaşadığınız tesadüfleri not almayı düşünebilirsiniz, çünkü kitap bende böyle bir etki yarattı.
Arka Kapaktan;
Kırmızı Defter, çağdaş Amerikan edebiyatının en yaratıcı yazarlarından Paul Austerın çok özel dünyasına girmek için belki de ilk adım. Çünkü bu kitaptaki öyküler, onun ya gerçekten yaşadığı ve tanık olduğu ya da başkalarından dinlediği gerçek olaylara dayanıyor. Kendisinden, ailesinden ve yakın arkadaşlarından verdiği örneklerle her birimizin yaşamımızın belli anlarında başına gelebilecek küçüklüğü, büyüklü, tuhaf ve gizemli, gülünç ve trajik olayların, insan denen varlığın önceden bilinmeyen, değişken doğasını nasıl ortaya çıkardığını kanıtlıyor. Romanlarında olduğu gibi, bu kitabındaki öykücüklerinde de Paul Auster, içten ve yalın anlatımıyla rastlantıların insan yaşamındaki öneminin altını çiziyor ve onların hem yazdıklarını, hem özel yaşamını nasıl etkilediğini gösteriyor.

5 yorum:

  1. Kitaptan çok e-kitap olması dikkatimi çekti nasıl indiriyorsunuz? Uzun zamandır merak ediyorum ben de bilgi verirseniz çok sevinirim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sitelerinden alıyorum, ve adobe programı ile reader ın içine atıyorum. konuyla ilgili blogda yazı da var, size yardımcı olabilir.. sevgiler...
      http://kitapbocegim.blogspot.com.tr/2015/01/calibro-deneyimi.html

      Sil
    2. hangi sitelerden ekitap alıyorsunuz? calibro almaktaki tek endisem dilediğim tum kitapların ekitaplarına ulasamamak

      Sil
    3. ben en çok idefix ten alıyorum... en geniş kütüphane onların sitesinde var...

      Sil
  2. 1 saatte 'sabırla' okudum bu kitabı.
    Her hikayenin sonunda ee? dedim.

    Sanırım Türkiye'de yaşadıkça her gün o kadar olağanüstü şeyler görüp, duyup, yaşıyoruz ki. Bana çok sıradan bile geldi ne yalan söyleyeyim :)
    Vakit kaybı olduğunu düşündüğüm bir kitap oldu.

    YanıtlaSil