4 Temmuz 2014 Cuma

Canım Acıyor Baba - Deniz Kavukçuoğlu



 
Bu sene yapılan kampanyalarla belli oldu ki hepimiz Can Yayınları okuyacağızJ
Deniz Kavukçuoğlu benim daha önce okumadığım yazarlardan, kendisinin başka öykü kitapları da var ancak özellikle ismi ilginç geldiği için bu kitabı ile başlamak istedim.  İçinde birbirinden değişik öyküler olan bu kitabı gerçekten sevdim. İnsana dair her şeyden sade bir dille bahseden bu kitabı öncellikle çok samimi ve inandırıcı bulduğumu belirtmek isterim.  Aşk, kadınlar, cinsellik, taciz, baskılar, tecavüz gibi birçok konuyu farklı öykülerle ele alan Kavukçuoğlu’nun güzel bir kalemi var. Kendisinin diğer kitaplarını da en kısa sürede edinmeyi düşünüyorum.
Arka Kapaktan;
Akşamüstü karın gelecek, belki o da sevişmek isteyecek. Ne kadar bastırmaya çalışsak da vicdanımız bizi rahat bırakmıyor. Böyle bir günün akşamında, aldatmanın ve cinselliğin hazzını tattıktan sonra senin karına, benim kocama hayır dememiz olanaksız, buna vicdan dediğimiz şey elvermeyecek. Onları mutlu edeceğiz, onların mutluluğu bir bakıma bizim birlikte yaşadığımız hazzın verdiği mutluluğun bir uzantısı.
Deniz Kavukçuoğlu'nun yeni kitabı Canım Acıyor Baba, yazarın on üç öyküsünü bir araya getiriyor. Kavukçuoğlu'nun son derece yalın, sıcak bir dili var. Sıradan insanın hayatından alınmış, her biri özel bir gözlem gücü gerektiren bu öyküler kimi yönleriyle buluşuyor: İlk aşkların heyecanı, cinsel deneyimlerin verdiği yürek çarpıntısı, aldatmalar, unutulmaz beraberlikler, akıl yitimleri, vicdan azapları ve insanî arızalar. Elinizden bırakamayacaksınız.

2 yorum:

  1. merhabalar:)
    can yayınlarının bu kampayası gerçekten okurlar için harika hele de benim gibi kıyıda köşede kalmış, keşfedilmeyi bekleyen yazarları okumak isteyenler için bulunmaz fırsat :) blogunuzda bu tarz çok kitap gördüm ne güzel böyle okurlar görünce çok mutlu oluyorum:)
    bu kitaba da bakayım kampanya bitmeden elinize sağlık gerçekten :)
    ayrıca sizi kendi bloguma da beklerim henüz acemiyim gerçi:)
    keyifli okumalar dilerim, saygılar ve sevgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, söylediğiniz çok doğru... kampanyalar bizi farklı yazar ve tarzlara sürüklüyor:) bloğumu okuduğunuz için de çok teşekkür ederim... sevgiler, saygılar...

      Sil