15 Mayıs 2013 Çarşamba

Kar Kurdu - Glenn Meade



#kitapkardesligi bünyesinde #kitapkardesligimayis ayı kitabı olarak seçilen bu kitabı okumuş olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Normalde polisiye - gerilim tercih eden birisi değilim ancak bu kitap benim bu konudaki fikirlerimi değiştirdi diyebilirim. Her şeyden önce yaklaşık yetmiş kişi ile aynı anda kitabı okumaya başlamamız, birbirinden farklı ya da aynı cümlelerin altını çizip bunları instagram ve twitter’da paylaşmamız çok ama çok eğlenceliydi. Darısı yeni kardeşlik aylarının başına :)
Kitap genel olarak Amerika ve Rusya arasındaki politik problemlerden ve Stalin’e düzenlenen bir suikast girişimini konu alıyor. Beni konuya çeken şey ise bu suikastı yapmak üzere görevlendirilen ajanların daha önce cinayet işlemiş katiller olmalarına rağmen ne kadar insan, ne kadar duygusal kişiler olduklarının anlatılmasıydı. Bazı insanlar var ki gerçekten doğuştan kötüler, bazıları da hiç istemedikleri halde bu çukura çekilmişler, işkence ve hakaret, küçük düşürülme sonucunda savunma amaçlı katil haline gelmişler. Kitap elinizdeyken hiç ama hiç bırakmak istemiyorsunuz. Her bölümde olaylar biraz daha karışıyor ama sonunda güzelce toparlanıyor, o yüzden karakter isimlerindeki çokluk sizi şaşırtmasın. Kitabın sonundaki yazarın notunu mutlaka okuyun çünkü hikayedeki gerçeklik payı çok net bir şekilde anlatılıyor.
Altını çizdiklerim;
“Hayatın püf noktası hangi köprülerden geçileceğini, hangi köprülerin yakılacağını bilmektir.” S -99
“Adalet sadece hayatta kalarak gerçekleştirilir.” S – 186
Arka kapaktan;
Karıkoca rolünde iki CIA ajanı Rusya’nın buzlu topraklarından geçerek Moskova’ya gitmek ve dünyanın en güçlü adamını öldürmek zorundadır. Ne var ki onlar daha Sovyet topraklarına ayak basmadan, KGB bu planı öğrenir.

1 yorum:

  1. Glenn Meade'in 4 kitabını okudum en beğendiğim Kar Kurdu'ydu. Glenn Meade gerçeğe yakın, olabilecek belki de olan şeyleri yazdığından romanları bu kadar akıcı oluyor herhalde.

    YanıtlaSil